Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην Κοζάνη

Η  Κοζάνη  υποδέχεται  και  τιμά

τον  Οικουμενικό  Πατριάρχη

 

Σύσωμη η τοπική Εκκλησία υποδέχεται την Τετάρτη 27 Ιουνίου τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατ’ ευτυχή συγκυρία, τη φετινή χρονιά που εορτάζονται τα εκατό (100) χρόνια ελεύθερου βίου της, η Κοζάνη εορτάζει διπλά υποδεχόμενη τον Πατριάρχη του Γένους, σαρανταεννέα (49) χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη του μακαριστού Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Η έλευση του Παναγιώτατου κ. Βαρθολομαίου γίνεται με αφορμή τα εγκαίνια του αποκατασταθέντος Επισκοπείου της Κοζάνης, του παλαιότερου κτιρίου της πόλης που χρονολογείται από το 1744. Συμπίπτει δε η επίσκεψη του Πατριάρχη με τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Παύλου, την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Για τους παραπάνω λόγους η συμμετοχή μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις είναι επιβεβλημένη. Ιδιαίτερα, όμως, πρέπει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να συμμετάσχουμε στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, η οποία θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 5.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Η ένθερμη συμμετοχή όλων μας στην παλλαϊκή υποδοχή του Πατριάρχη του Γένους θα είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής, οφειλής και ευχαριστίας τόσο προς το πρόσωπο του Σεπτού Οικουμενικού Πατριάρχη, όσο και προς το θεσμό που Αυτός εκπροσωπεί.

Από την Ιερά Μητρόπολη

 

 

 

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Topproductsreview Computers And Accessories Reviewer 2016 Best Sellers In Computers And Accessories> Top 10 Best Sellers In Computers And Accessories Reviewer 2016
Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10, Reviewer 2016 Top 10 Best Sellers in Tools and Home Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10