Εικόνα Παναγίας Ζιδανίου στην Κοζάνη

H Iερή Eικόνα της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη.

Την Κυριακή η μεγάλη Λιτανεία.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας θα αγιάζει με την έλευσή της την πόλη της Κοζάνης από την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής, 13 Απριλίου, έως και την 1η Αυγούστου 2018.

Στην Ιερή Μονή της Γενέσεως της Θεοτόκου Ζιδανίου θα ψαλεί η εναρκτήρια Ακολουθία του Πάσχα, την Παρασκευή 13/4 στις 4:00 μ.μ..  Στη συνέχεια η Ι. Εικόνα θα αναχωρήσει με τιμές, επάνω σε στρατιωτικό όχημα (τζιπ), συνοδευόμενη από δύναμη της Τροχαίας και η πομπή θα σταματά στις Κοινότητες της διαδρομής, ώστε να αγιάζεται ο πιστός λαός και να αναπέμπεται δεήση.

Το πρόγραμμα διέλευσης έχει ως εξής:

ώρα 4.15 μ.μ.: Αναχώρηση από την Ι. Μονή,

»   4.30 μ.μ.: Αιανή,

»   5.00 μ.μ.: Κερασιά,

»   5.30 μ.μ.: Ροδιανή,

»   6.00 μ.μ.: Αγία Παρασκευή,

»   6.30 μ.μ.: Λευκοπηγή,

»   7.00 μ.μ.: Πρωτοχώρι,

»   7.15 μ.μ.: Λευκόβρυση.

Η πομπή θα καταλήξει στον Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Κοζάνης, στις 7.30 μ.μ., όπου και θα αναπεμθεί δέηση.

Την Κυριακή του Θωμά, 15 Απριλίου, και ώρα 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, και στις 8.00 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

 

Από την Ιερά Μητρόπολη

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Topproductsreview Computers And Accessories Reviewer 2016 Best Sellers In Computers And Accessories> Top 10 Best Sellers In Computers And Accessories Reviewer 2016
Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10, Reviewer 2016 Top 10 Best Sellers in Tools and Home Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10