Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Οσίου Βαραδάτου

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2016, εορτή του Οσίου Βαραδάτου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, που είναι κτισμένο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου.

Το απόγευμα της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το πρωΐ της Τετάρτης 22 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Θα ακολουθήσει ευλογία κολύβων, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Ιερού Ναού.

Ο Όσιος Βαραδάτος ήταν από την Αντιόχεια καί διακρίθηκε για την ασκητικότητα, την ταπείνωση και την αγιότητα του βίου του (κατά τον 5ο αι.). Στα δυτικά της Προύσσας, κοντά στην κωμόπολη Κουβούκλια, υπήρχε Ναός και προσκύνημα του Οσίου. Οι πρόσφυγες Κουβουκλιώτες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, έχτισαν με πίστη και ευσέβεια το εν λόγῳ Ιερό Παρεκκλήσιο στις όχθες της Λίμνης Πολυφύτου, όπου και τιμάται η μνήμη του Οσίου κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με την οικονομική βοήθεια και συνδρομή των ευσεβών χριστιανών, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου και ο εξωραϊσμός του περιβάλλοντος χώρου.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Topproductsreview Computers And Accessories Reviewer 2016 Best Sellers In Computers And Accessories> Top 10 Best Sellers In Computers And Accessories Reviewer 2016
Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10, Reviewer 2016 Top 10 Best Sellers in Tools and Home Top 10 Best Sellers in Tools and Home Improvement Under $10